2024-04-07 64 views
今日同朋友行開尖沙咀,咁啱黎到山林道,朋友提意去一間上樓既餐廳食fusion菜。 難得黎到就試下。 就係山林道38號上面既Deep Sea Oyster & Steak, 睇落係好有情調既餐廳,唔係好大,但有落地大玻璃,入夜之後望住夜景食飯好靚,而且佢係行浪漫feel, 坐落真係幾舒服。佢都有一般既扒類,沙律,但我更有興趣佢既串燒,燒物,所以我地就叫左脆炸雞翼,燒牛舌心串,燒油甘魚鮫同安格斯薄燒。 因為佢都係即叫即煮,所以好新鮮,都好快就煮好。 佢既炸雞翼真係好香脆,又大件,黎到真係要等陣先好食。 燒牛舌好大件好厚,以為咁厚會好硬啦,但又好爽,超好食。油甘魚鮫好大份,比出面食既仲大,而且肉質好嫩。 安格斯薄燒比想像中大份,而佢卷埋小小蔥粒係肉入而,一啲都唔會有蔥青味,仲可以解油膩,好好味。跟住仲叫左杯石榴特飲,好清涼既感覺,配食串燒好正。最後食埋個好靚既紅桑子紐約芝士蛋糕,今餐真係好完滿,好值得黎。
油甘魚鮫好大份,比出面食既仲大,而且肉質好嫩。
2024-04-07
Type of Meal