2023-09-23
《Royal INN (尖沙咀)》今晚又係西餐之夜😊呢間西餐廳係打卡之到之地🤣佢嘅異國風情嘅設計,好似個小村莊入面嘅一間花店咁,黑白格仔色調配埋咁靚嘅花即刻心心眼左😍🍝香蒜鮮大蜆扁意粉呢個打頭陣嘅意粉一上到枱已經將我對今餐飯嘅expectation再一次提高😊蒜香撲鼻而來,大蜆無沙夠鮮味,意粉夠乾身落左香草紅椒口感味道都好豐富👍🏻🥩 炭燒12oz安格斯西冷牛扒同平時唔一樣,今次我無揀到medium rare, 反而揀左medium well感受下炭燒厚身扒嘅真正味道。果然廚師無令到我失望,牛扒外層焦香但肉質依然粉嫩,保留到肉汁😋 跟牛扒配埋呢個西餐食扒必點嘅炸薯條滿足感爆登!🍈🍧日式蜜瓜刨冰落雨天過後氣溫又上升返啲🥵食完餐飯又點少得叫返個透心涼嘅刨冰甜一甜呢☺️ 刨冰本身有落到牛奶,蜜瓜哈蜜瓜份量多仲要好甜😌如果生活太苦想再多一點甜可以再加埋煉奶,簡直係世一享受!如果你都想試下呢間裝修同食物都別具特色嘅西餐,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨👨👧👦 地址: 尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖#RoyalInn #tsimshatsui #sea
🍝香蒜鮮大蜆扁意粉
🥩 炭燒12oz安格斯西冷牛扒
🍈🍧日式蜜瓜刨冰
地址: 尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖
#RoyalInn #tsimshatsui #seafood #steak #pasta #clam #frenchfries #flower #western #wine #alcohol #drinksanddine #hkfood #drinks #hkfoodblogger #hkfoodie #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram