2023-04-03 25 views
周末晚餐, 唔想煮飯 就同老公浪漫一下 食個西餐走左入來御海灣呢間西餐廳,餐廳裝修簡潔乾淨寬敞, 每張餐枱上擺放了一個小燈飾,增添不少浪漫氣氛頭盤來個吞拿魚牛油果他他不得不讚廚師擺盤好用心精緻👍🏻軟綿綿牛油果配搭吞拿魚刺身粒粒,好清新既味道,表面再鋪上廚師特製既啫喱粒,仲有少少薄荷葉,底層亦加左餅乾,撈埋一齊食,係味蕾及口感上帶來新衝擊,值得一試👍🏻再來個威靈顿牛扒酥皮焗到金黃酥脆包住嫰紅牛扒,拌菜有蔬菜及薯仔🥔配搭特制既醬汁,氣派十足,眼見牛扒是5成熟,濃香惹味,肉質鮮嫩🤗食多幾塊都唔覺膩!水果茶酸甜好飲,剛好用來幫助消化最後再來個甜品騎士鬆餅係餐廳必食甜品之一,提子鬆餅表面加左蜜糖去烤焗,焗到外脆內軟, 配搭生果一齊品嘗,甜而不膩,好好食😋值得一讚,服務員好好,每食完一道菜,都會換碟感覺好專業!
周末晚餐, 唔想煮飯 就同老公浪漫一下 食個西餐

頭盤來個吞拿魚牛油果他他

再來個威靈顿牛扒

水果茶酸甜好飲,剛好用來幫助消化

最後再來個甜品

值得一讚,服務員好好,每食完一道菜,都會換碟
感覺好專業!