2020-03-03 858 views
呢間餐廳一向都好full,估唔到今次可以俾我地walk-in有位!餐紙竟然介紹蠔的產地和分別!連儂牆下嘅係一列酒樽,加上黃色嘅燈光令室內感覺變得温和。枱面仲有「燭光」,加上成個餐廳setting係咪好似好適合情侣撐枱腳咁呢,是日餐湯係南瓜湯,質地唔會太水或太「傑」,飲落嘅時候食到南瓜蓉嘅質地,係幾有心機的餐場。全菜要嚟啦,燒焗紐西蘭羊扒 ($148),老細幫我揸主義整咗個6成熟左右,雖然表皮有微微焦,但熟落入面嘅熟度係啱啱好,煮得好淋,加上羊肉帶有肥膏,食落口嘅口感軟綿綿唔會韌。老細另外俾咗薄荷醬我,搭配起羊扒嘅口感就冇咁油膩。相比起隔離八號餐廳嘅羊扒,呢到就好食好多啦!男朋友的炭燒紐西蘭肉眼扒($148),佢就覺得一般,因為燒得熟咗少少。雖則位置唔多,但老細都冇催我地走,呢餐晚飯食起舒服~

餐紙竟然介紹蠔的產地和分別!

連儂牆下嘅係一列酒樽,加上黃色嘅燈光令室內感覺變得温和。

雖則位置唔多,但老細都冇催我地走,呢餐晚飯食起舒服~