2024-04-18
啱啱老公生日 去咗意大利🇮🇹餐廳La Favourta同佢慶祝💪🏼 估唔到意大利菜都可以omakase😂 今次我地全部都係食佢哋推介😍 真心每一道菜都充滿了意大利的獨特風味和精湛技藝!到上生日甜品 老公完全俾佢哋驚喜到😆 不過真心要讚下 除咗服務好 食物質素高 最後佢哋仲送咗張生日卡 張相仲係即影即有 好有心思🥰 同埋令到成個餐點體驗更有紀念價值💕🍽️Starter 前菜有Vitello Tonnato della Domenica🐂同埋Sicilian Octopus 🦑 我哋完全無諗過呢兩個前菜係咁出色!如果唔係omakase 應該都未必會點😳 真心非常推介!Vitello Tonnato della Domenica嘅牛肉味超香濃 嫩滑肉質配埋吞拿魚蛋黃醬 真係絕配!而Sicilian Octopus風味十足 每一味都令人回味無窮😋🍽️Main 🫧Cheese Wheel al Tartufo呢道芝士黑松露意粉係我地最中意嘅一道菜😍 香濃嘅芝士🧀搭配黑松露 豐富得黎又美味 絕對是乳酪愛好者的必點之選!🫧Wild Cod in Umido呢道鱈魚燉調得剛剛好 肉質結實鮮甜😋 味道細膩
🍽️Starter
🍽️Main
🫧Cheese Wheel al Tartufo
🫧Wild Cod in Umido
呢道鱈魚燉調得剛剛好 肉質結實鮮甜😋 味道細膩而且入口即化🥹底層舖滿蕃茄醬伴帝王蟹肉絲同埋意大利米 食落好有咬口🥰
🫧Beef Tenderloin all Boscaiola
呢道菜牛🥩味超香濃 入口即溶 食落肉質細膩且多汁 脂肪分佈均勻 加埋牛脂香味配埋薯仔 食完大滿足!口感同味道都令人驚豔
🍧Dessert
我預先安排預訂好生日碟😆爸爸揀好甜品再上碟💕 用Tiramisu作為結束 甜而不膩 完美為成個用餐畫上句號🫶🏽