又到年尾,辛勞工作了一整年,當然要食返餐好既慰勞自己~ 而且快到聖誕節,就順道提早慶祝吧⋯⋯XD 選址方面鎖定佐敦、尖沙咀位置,因為想食飽後去睇燈飾,感覺更有氣氛吧XD 最後選了 Yours Milano,餐廳位置在佐敦,食飽飽行去尖沙咀睇燈飾岩晒! 餐廳有室外同室內位置可選,怕寒冷的我還是坐在室內較好~ 柔和的燈光,播放著和諧的音樂,帶點莫名的浪漫感~ 既是提早慶祝聖誕節,就點聖誕晚市套餐吧XD而且價錢也在我們預算之內~ 重點係套餐內有齊我想食的海鮮、牛! 先來頭盤,招牌海鮮拼盤,有生蠔、雞尾酒蝦、翡翠螺~ 生蠔看起來挺肥美,入口滑溜而爽,不過蠔味不足~ 蝦肉爽身,沾點醬汁⋯酸酸甜甜的味道令人挺開胃~ 鮮蟹肉南瓜忌廉湯 看見滿滿的蟹肉,很足料! 濃濃的南瓜湯,配上蟹肉,味道很鮮甜~ 蟹肉多得每一口湯都能嘗到蟹肉~ 更奉上熱辣辣的麵包,可沾點油醋、餐湯~ 主菜方面,我選了香煎澳洲西冷扒黑松露菌燒汁~ 好大塊西冷扒!份量十足!大塊得來,仲要厚切!相信男士食完都一定飽XD 外熟內嫩,牛味十足,味道濃厚,肉質有嚼頭~ 配上黑松露菌燒汁,香噴噴,引人將它放進肚裡去~ 薯
又到年尾,辛勞工作了一整年,當然要食返餐好既慰勞自己~

而且快到聖誕節,就順道提早慶祝吧⋯⋯XD

餐廳有室外同室內位置可選,怕寒冷的我還是坐在室內較好~

柔和的燈光,播放著和諧的音樂,帶點莫名的浪漫感~

重點係套餐內有齊我想食的海鮮、牛!

先來頭盤,招牌海鮮拼盤,有生蠔、雞尾酒蝦、翡翠螺~

生蠔看起來挺肥美,入口滑溜而爽,不過蠔味不足~

蝦肉爽身,沾點醬汁⋯酸酸甜甜的味道令人挺開胃~

鮮蟹肉南瓜忌廉湯

看見滿滿的蟹肉,很足料!

濃濃的南瓜湯,配上蟹肉,味道很鮮甜~

蟹肉多得每一口湯都能嘗到蟹肉~

更奉上熱辣辣的麵包,可沾點油醋、餐湯~

主菜方面,我選了香煎澳洲西冷扒黑松露菌燒汁~

外熟內嫩,牛味十足,味道濃厚,肉質有嚼頭~

配上黑松露菌燒汁,香噴噴,引人將它放進肚裡去~

薯菜是原個薯仔⋯⋯XD真得不怕不夠飽!

而男友點了蒜香牛油焗波士頓龍蝦,同樣吸引!

甜品是自家制芝士餅伴榛子醬

濃濃榛子味,又不會蓋過芝士味,兩者配合很夾!

口感細滑,配上士多啤梨、紅桑子等酸甜的生果,沒半點甜漏感~

好滿足呢!食到咁飽⋯⋯慢慢行去尖沙咀睇燈飾岩晒~
2016-11-26
$400 (Dinner)
  • 鮮蟹肉南瓜忌廉湯
  • 香煎澳洲西冷扒黑松露菌燒汁