2023-11-15
今次朋友帶我嚟尖沙咀試吓呢間首批上線隱世私房西餐。今次我就試咗以下款式:.🟠 冷熱女人的心呢個招牌湯的名字好特別,實際上係南瓜蕃茄冷熱湯,凍咗嘅番茄部分好似沙冰加上番茄肉。而南瓜湯就有甜甜地熱辣辣嘅感覺,好似女人忽冷忽熱的性格,好好飲又好特別!🟢巴馬火腿鮮果沙律除左有蔬菜做底,仲有火龍果、士多啤梨和紅酒果凍。巴馬火腿環繞著哈密瓜,整體嚟講都好match! 🔵雜錦海鮮盆配香草汁二重奏有青口、生蠔、翡翠螺、鮑魚和元貝,款式多又新鮮。餐廳仲提供自家製香草泰式汁,味道更加豐富😋🟡芝士焗釀大磨菇好好味嘅主菜,上下層都有一個厚厚的大磨菇,中間就有像真度極高嘅素肉,配菜亦都唔錯👍🏻🟣火焰雪山雪山入面係朱古力雪糕,外層鋪滿左蛋白糖霜。餐廳仲會倒上冧酒點燃雪山,唔只好食,仲好啱打卡!最後,餐廳仲比左清香果茶我地享用,整個用餐體驗都好愉快🥰
🟠 冷熱女人的心
🟢巴馬火腿鮮果沙律
🔵雜錦海鮮盆配香草汁二重奏
🟡芝士焗釀大磨菇
🟣火焰雪山
最後,餐廳仲比左清香果茶我地享用,整個用餐體驗都好愉快🥰