2020-01-21 154 views
店舖嘅名係「木船」,店舖裏面嘅裝飾都係充滿「船」嘅風格,非常特別。木瓜沙律~ 爽脆嘅木瓜絲配上提子、車厘茄、花生同埋酸汁,真係極度開胃,做前菜一流!!招牌菠蘿炒飯~ 吸睛度非常之高,佢嘅賣相真係與別不同, 一上枱唔小心「嘩!」咗一聲,失禮死人!! 味道都非常討好, 特別係大蝦,非常新鮮爽口!!椰子雞煲~ 中泰crossover, 竟然喺間泰國餐廳食到呢類型嘅煲仔,真係非常之意外!! 重點係味道非常之濃郁,而且雞嘅份量非常之多,我命名佢為「食極唔完雞煲」!!傾計時刻,當然要點有特式的飲品喇~朋友係朱古力控,點了一杯朱古力巨人,內含oreo, kitkat, 朱古力百力枝、朱古力粉、忌廉……實在非常邪惡!!我點了龍眼冰,竟然超級多龍眼,數量可以用浮誇來形容!!飲完都飽飽地!!遇上兩週年優惠,仲有得抽獎㖭!!真係唔可以錯過!!食到成枱都係,只係430蚊埋單,真係非常之抵食!

傾計時刻,當然要點有特式的飲品喇~

遇上兩週年優惠,仲有得抽獎㖭!!真係唔可以錯過!!

食到成枱都係,只係430蚊埋單,真係非常之抵食!