2020-08-18
門口見有明星黎食過合照,睇報道都好似唔錯,不如就試試。鋪頭細細間,得四張枱,都不時有人入黎食,更加係不斷有人外賣,一於試試佢嘅招牌菜式:去骨海南雞同元蹄。叫左2人套餐1.招牌去骨海南雞半隻海南雞幾滑,好滿意!雞皮唔會太肥,連皮食又更香滑,一d罪行感都冇配上甜蠔油、蔥蓉、辣醬,更惹味。份量都幾足。2.雞油飯雞油飯好香,應該係有用蒜炒過,飯面有d蒜皮。俾我見到其中一碗飯入面有粒八角相信係落埋落去炒過個飯。3.滷水西貢狀元碲元蹄肉估唔到竟然都幾滑!煮得腍一d都唔硬好啱入口。皮更加係超滑同埋厚身,骨膠原豐富,好好食。味道偏濃,但唔算太鹹,啱普遍人口味。套餐仲包住家老火靚湯。應該係南瓜湯。湯較清,應該真係冇落味清,有少少南瓜蓉同埋雞骨,味道算唔錯。菜就細細碟,較幼身,但好嫩飲品就真係好一般,普通凍熱檸茶,好細杯,係茶餐廳茶杯。整體都滿意,不過佢d餸可能係一早整定?一叫就等唔使兩分鐘就上枱。餐牌: 內在環境:
叫左2人套餐
1.招牌去骨海南雞半隻
2.雞油飯
3.滷水西貢狀元碲
菜就細細碟,較幼身,但好嫩
飲品就真係好一般,普通凍熱檸茶,好細杯,係茶餐廳茶杯。
餐牌:
內在環境: