2024-04-20 487 views
哎呀,去到這間,真係眼光為之一亮㗎!👀 首道上場嘅岩蠔,真係又大又肥,食落去微微嘅海水味同甜味一齊湧上心頭,爽!接住嚟嘅蟹肉海鮮蒸蛋,滑得嚟又唔膩,入口即化,蟹肉嘅鮮美仲留喺舌尖上打轉。軟殼蟹沙律就更加出彩,個軟殼蟹炸得啱啱好,香脆可口,配上嘅沙律清新得嚟又唔失味道,正!而家講番個雜錦海鮮丼嘅話,呢個就真係令人驚喜連連。每一款海鮮都新鮮過頭,特別係那個帆立貝,鮮甜得嚟口感又好,完全顯示出食材嘅高質素。😋講到吉列廣島蠔同野菜天婦羅,這兩樣都唔錯犀利。廣島蠔外脆內嫩,保存住咗蠔本身嘅鮮味,真係好惹味。而天婦羅就做得恰到好處,蕃薯嘅甜、秋葵嘅鮮嫩,每樣都令人讚不絕口。其實食完呢頓,真係令人好滿足,每樣菜都有佢嘅特色同精髓,係一次大滿足嘅體驗。放心啦,我下次一定會再嚟,同朋友分享呢個發現。🍽️👍