2023-07-19
海之戀入面靠近海景,餐廳好闊落又光線充足,假日可以望住大海嘆個lunch好寫意😈.🥣鵝油拌麵套餐🥣:💰$118配菜有滷蘿蔔超軟念少少八角味、甜不辣口感似魚蛋、百頁豆腐大片又彈牙,金錢肚夠入味滷水味香,加$20要埋鵝肝,雖然係薄切,但香濃鵝肝味配滷水汁都好夾,鵝油拌麵油香味濃,唔會膩少少酸,麵條好掛汁。🥣午市套餐🥣:💰$148起小食叫左蒜片台式腸,多片生蒜片,台灣腸切片蜜汁味濃,可以沾少少麻辣醬,勁麻!口腔充滿辣味,好過癮!🥣胡麻捧捧雞伴小醋麵🥣:由米芝蓮二星大廚創作,雞絲份量好足,又大絲,嫩滑唔鞋,配以大量炸蒜碎,醬汁有醋酸酸地好開胃,麻醬份量岩岩好唔漏,麵條彈牙掛汁。🥣生乳銅鑼燒(抺茶)🥣:有3種口味可選,感覺輕盈健康,似蛋白蛋糕,夾餡好濃抺茶味既忌廉。🥤紫薯雪絨芋圓白桃烏龍茶🥤:💰+$18用外賣杯裝,紫薯泥放面,微甜,底有紫薯芋圓好煙韌,茶底係清甜濃郁白桃烏龍茶。🥤熱冬瓜茶🥤:有凍有熱,濃味冬瓜茶,保留台灣味道,唔會過甜,夏天必飲可以消暑利水。
🥣鵝油拌麵套餐🥣:💰$118
🥣午市套餐🥣:💰$148起