2024-11-20
話說我幾個月前去左同The Bayside同group既另一間餐廳食飯,當時果到既staff推介我黎呢到,話個view好正。前幾晚終於黎左呢到食飯,對住海傍既景觀,天氣好又涼爽既話坐出面真係正既☺️呢到食西班牙菜,當晚試左個tasting menu同幾款a la carte菜式。Tasting Menu $328/pp每人可以揀6道菜,4款Tapas,1款主菜同1款甜品。建議直接揀呢個menu,夠抵食。Scallop Ceviche 薄切日本帶子配香茅油醋Salmon Tartare 三文魚他他Cod Fish Taco 鱈魚塔可Ham & Cheese Bikini 西班牙火腿芝士三文治_前菜最出色係個fish taco,配搭spicy mayo醬好好味😋勁想encore食多幾個!另外個三文魚他他配個紅菜頭醬亦都幾特別。Truffle & Ricotta Ravioli in Truffle Cream黑松露芝士意大利雲吞一上枱聞到好香松露味,雲吞al dente帶濃郁芝士味😋Signature Suckling Pig Served with Rosemary Potato & Pa
Tasting Menu $328/pp
Scallop Ceviche 薄切日本帶子配香茅油醋
Salmon Tartare 三文魚他他
Cod Fish Taco 鱈魚塔可
_
黑松露芝士意大利雲吞
一上枱聞到好香松露味,雲吞al dente帶濃郁芝士味😋
Signature Suckling Pig Served with Rosemary Potato & Padron Peppers with Honey Mustard
西班牙乳豬配薯角、帕德倫辣椒、芥辣
個乳豬皮冇想像中脆,但肉質好軟腍😋
Gambas AI Ajillo $138
西班牙油蒜大蝦
我最鍾意嘅tapas之一,大蝦新鮮彈牙,油蒜超香,沾麵包食索晒啲油超正😋
Mussel Marinara $158
白酒蕃茄燴青口
青口新鮮,白酒蕃茄醬好濃味😋不過食到最尾覺得有少少咸🤏🏻
BBQ Baby Back Ribs w/ Fries $318
慢煮豬肋骨配燒烤醬
份量十足,豬肋骨慢煮完腍到一拎起即刻肉骨分離😂
Tiramisu 提拉米蘇
Churros w/ Chocolate Dip 西班牙油條配朱古力
Virgin Colada $68
Virgin Mojito $68