呢區真係好多特式餐廳選擇,呢間絕對係其中之一。外觀好吸引,餐廳logo係一隻帆船⛵️,仲畫咗一個燈塔添,好似識發光為人引路🧭,海洋我個人感覺係比較孤冷,但係呢度有啲反其道而行,俾人一種溫暖嘅感覺。以上算係我先入為主的觀感,我仲專登入去佢個openrice專頁睇下啲評價添,個個都咁有文藝素養,係時候時等我打破一下呢個局面啦,哈哈😝😝😝😝😝。於是就約咗同事放工一齊來坐坐。餐廳依地勢而建,廚房及吧枱係下面,上兩級先到用餐區,地方唔大,但係陣設好舒服好簡約,牆上仲掛咗好多印度裔老闆嘅鉛筆畫,好多細節位都好有心思。人唔算多,餐廳負責人就走來同我哋傾下計,講開先知原來Joe係美國有Coffee咁嘅意思,餐廳宗旨係希望為人,係煩囂嘅生活裏面提供一個休息嘅港灣。當然仲介紹下佢哋特式嘅食物,於是我哋就點咗呢啲美食啦,一路食住傾計真心唔錯。🍹🥂Happy Hour for 2呢個係餐廳推介,兩個人如果純粹Happy Hour 飲嘢加小食,呢個真心值得一試,因為好抵,包咗1支餐酒同埋3款小食,我唔飲酒就轉咗1杯Lemonade 俾我,口感酸甜,夏天就啱晒。特別要讚下個三文魚籽多士,好清新好fresh,我哋都好

🍹🥂Happy Hour for 2

,我哋都好鍾意。

Happy Hour for Two (請原諒我猴子偷圖😆)

呢個時段都係想過過口癮,唔係想食飽飽,傾計先係主菜,不過我哋就當晚飯,所以點多個意粉。

🍝🍝香辣泰式蟹肉扁意粉

一上枱已經聞到泰式冬蔭功嘅獨特香味,扁意粉口感彈牙,吸滿醬汁,我覺得除咗蟹肉之外,仲加咗吞拿魚蓉,入口微辣鮮香,加埋滿滿醬汁,依家諗返起都要吞一吞口水,我仲回味緊

香辣泰式蟹肉扁意粉

餐廳負責人仲同我哋講呢期做緊一啲優惠,希望回饋俾客人,好似掃枱面QR Code可以減$5,9折coupon voucher,仲有個集點卡,買滿9杯送1杯,都算幾有心思。

餐牌影咗少少,希望睇到啦,因為只可以放12張相,見諒見諒🤗🤗🤗。

講真我哋今晚仲睇中咗佢個Lunch🍝☕️,下次一定要來試試。如果食物出品同晚餐嘅水準一樣嘅話,咁嘅價錢,性價比爆高。

總結,真係由外都內,都係俾人感覺有溫度嘅餐廳,可以放低外面嘅煩惱,入嚟呢度抖抖氣,淨係飲杯嘢都唔錯。

走嘅時候影咗個街景都好靚,好寧靜。

香辣泰式蟹肉扁意粉