2018-11-06 316 views
今日約咗個friend去銅鑼灣食嘢, 雖然係禮拜四, 但銅鑼灣fashion walk食街已經充滿週末氣氛,好多人出嚟飲嘢食飯, 我哋去咗burgeroom, 哈哈,呢排想食吓飽飽!我鍾意呢間夠開揚, 有兩面大窗,見到陽光! 如果鍾意熱鬧d,又可以坐露天位。我老友係牛魔王, 凡食漢堡飽,必選牛肉。 我知道呢度除咗牛肉出名,仲有好多其他款式, 好似係魚 /海鮮/雞/鴨/素漢堡等等……。今次我哋就揀咗兩款廚師推介,一個係大烤菇芝士牛肉漢堡,另一個係軟殼蟹漢堡 。熱騰騰嘅牛肉漢堡, 用料好足, 牛肉成吋厚, 直徑有漢堡包咁闊! 加埋芝士生菜蕃茄,夠哂豐富!牛肉上面仲一放咗塊名副其實嘅大烤菇(portobello), 厚身啖啖肉!我從來未試過食軟殼蟹做餡嘅漢堡包, 今次真係大開眼界! 實物比相大, 掀開個飽,見到成隻軟殼蟹, 好驚喜! 。第一啖先食蟹爪, 好酥脆,完全冇油益味!食到蟹身,外脆內嫩, 好濃海水味,yummy!我哋仲嗌咗一個鱈魚手指配他他醬,炸 fish finger嘅火喉控制得好,外殼鬆脆,唔會炸得太燶乾爭爭!呢度最難得係唔收加一服務費, 佢有個自助服務枱,放齊調味料,餐具同埋水

大烤菇芝士牛肉漢堡

我從來未試過食軟殼蟹做餡嘅漢堡包, 今次真係大開眼界!

實物比相大, 掀開個飽,見到成隻軟殼蟹, 好驚喜!

軟殼蟹漢堡

第一啖先食蟹爪, 好酥脆,完全冇油益味!
食到蟹身,外脆內嫩, 好濃海水味,yummy!

鱈魚手指配他他醬

呢度最難得係唔收加一服務費, 佢有個自助服務枱,放齊調味料,餐具同埋水,相當方便!

2018-11-01
$150 (Dinner)
大烤菇芝士牛肉漢堡
軟殼蟹漢堡