2024-11-06 125 views
上個禮拜同好朋友慶祝生日食咗個好抵嘅Omakase一定要介紹俾大家,就喺海港城好方便,環境清雅舒服,師傅嘅工具同張枱都係用木造,好舒適柔和,係忘卻工作煩憂嘅好地方☺️我哋揀咗風花set $880/位,有兩款刺身同10貫壽司都係呢個價位真係算幾抵最深刻印象係間八刺身配柚子蘿蔔蓉,油脂十足,但配上柚子蘿蔔蓉好清新唔會太膩。另一款係帆立貝磯邊燒都好鮮甜十貫手握壽司勁出色,師傅用塊木板將所有刺身鋪出嚟介紹同俾客人影相。最愛吞拿魚嘅我勁鍾意佢個赤身醬油漬同大拖羅,赤身油脂唔多但用咗醬油好突出鮮甜,大拖羅簡直齒頰留香成餐飯最回味就係佢北海道馬糞海膽甘甜,質地厚實;海鰻肥美冇骨,爽滑彈牙,以適量燒汁調味。另外仲有池魚、北寄貝、車海老、秋刀魚、春子鯛、小肌,一次過滿足十個願望🫶🏻拖羅碎迷你丼雖然係迷你,但拖羅說份量多過個飯好多,拖羅勁鮮甜,以薑末同蔥花調味完全唔腥甜品係黑芝麻奶凍好香滑!下次希望會更新菜單,又可以試多啲正嘢😎