2022-12-16
痴住海濱有間獨立西餐廳叫La Serre,佢有分室內同室外座位,外面睇落去好似玻璃屋咁,非常特別,佢仲係寵物友善餐廳,今日就帶我大佬嚟試吓呢間餐廳先,有狗狗既只可以坐出邊,佢地拎咗啲零食比大佬,他表示ok🐶呢度佈置都充滿着聖誕氣氛,對出有棵聖誕樹,可以俾大家打卡,帶完大佬去散步就喺度hightea我哋嗌咗幾款小食,包括有:Serrano Ham&Melon $108 :西班牙火腿拼哈密瓜,佢哋嘅火腿唔算太鹹,味道豐富,拼上新鮮嘅哈密瓜食落唔錯Pardon pepper $68 :呢款青椒真係比較少見,初初感覺佢會偏辣嘅,原來食落有少少似燈籠椒嘅味道,佢用胡椒粉烤製而成,味道又唔錯喎😌Sausage Platter $88 :呢份香腸拼盤,總共有四條,有原味同芝士味,芝士味方面一咬開漿汁滿瀉,芝士味濃郁,另外原味香腸咸度適中Fruit Tea $38 :天氣轉涼,梗係要叫返杯熱辣辣嘅水果茶啦,佢哋嘅水果茶多非常香濃,有百香果肉,夠晒茶味Chamomile $32 :另外一杯係洋甘菊茶,佢哋用咗茶包,清淡而不膩,非常適合呢個天氣飲用
我哋嗌咗幾款小食,包括有: