2019-06-18 252 views
日本料理食材當然要「鮮」,花木係我一再encore 的 餐廳。無論係平時常見的串燒, 活魚刺身定係和式飯食,都製作認真, 款式夠多, 每日由日本新鮮空運生猛食材到餐廳,保證食得夠fresh!!1.磯煮鮑魚60以 前菜磯煮鮑魚去開始這晚晚餐, 著實美好不過。以醬汁及昆布慢火去炆的鮑魚, 一咬下去就feel 到有濃郁的湯汁裹住, 磯煮的口味不會死鹹, 鮑魚肉質保持鮮嫩彈牙, 絕對是夏日必備的開胃菜---2.花木激安刺身盛398呢款花木激安刺身盛, 有齊牡丹蝦、北海道帆立貝, 深海池魚,油甘魚,三文魚, 三文魚籽、金目鯛而且又有受香港人歡迎的日本海膽、拖羅等等, 擺盤擺得美麗不在話下, 睇得出連山葵都係手磨, 一睇就知認真, 油甘魚味道清甜易入口, 拖羅油甘肥美, 而海膽甜得讓人覺得幸福, .絕對係特上的品質。------3.日本和牛炒飯 208用上和牛肉炒飯, 和牛油份滲出來後香氣四溢, 但炒飯同時也炒得乾身爽口,粒粒分明,和牛味道濃郁香氣十足, 油份適中,香到震又有鑊氣, 一句講晒: 炒得好!---4.鹽燒鱈場蟹腳 $188鱈場蟹腳肥美可口, 唔會燒到乾晒水, 鱈場蟹腳烤得紅通通的顏色,

每日由日本新鮮空運生猛食材到餐廳,保證食得夠fresh!!

1.磯煮鮑魚60

2.花木激安刺身盛398
花木激安刺身盛

呢款花木激安刺身盛,
而且又有受香港人歡迎的日本海膽、拖羅等等,

3.日本和牛炒飯 208

4.鹽燒鱈場蟹腳 $188
. 鹽燒鱈場蟹腳

鱈場蟹腳肥美可口, 唔會燒到乾晒水, 鱈場蟹腳烤得紅通通的顏色, 入面仍然留有肥滿的肉汁。
不得不提的是柚醋汁,帶點果汁的清甜非常開胃,又可以增加鲜味。

5.牛肉蘆筍卷58
牛肉蘆筍卷

蘆筍口感鮮美爽脆,有種清甜的味道,顏色青青綠綠,賣相吸引, 牛肉卷燒至金黃色, 香而不膩, 香口健康。
牛肉蘆筍卷

總括而言, 花木食材新鮮有質素, 用膳環境舒適, 店員服務一流, 又不時加茶, 絕對是我會一而再再而三encore 的餐廳。
  • .鹽燒鱈場蟹腳