2017-01-04
新鮮海膽與熱熱拉麵🍜————————————————————#日本海膽拉麵 (HKD198)✔👅:6.5/10✏ 當新鮮海膽訓左係手打拉麵上面,拉麵的溫度融化左海膽的心,結果... 海膽就好似煮到半熟一樣🙄 有點失望。但係拉麵有軟,中,硬選擇,加上傳統拉麵店的設計,能夠觀賞到師傅既廚藝,風味加分不少 (不過地方偏窄, 最好shopping 前填肚)#手包煎餃 (HKD38)✔👅:7/10✏ 外表上好似同出面一般餃子一樣,但師傅堅持手包,做到皮薄的效果,再加埋師傅的功力,令餃子唔會偏乾或者太油膩。正正子!#日本威士忌梳打✔👅:5/10✏ 無論漫畫定日劇,總會見到主角飲梳打酒,再表露出一臉滿足既表情;就好似韓國人飲燒酒一樣。所以一直都想試一試🤗🤗 可惜飲唔慣威士忌,覺得同藥水一樣😭。 不過佢係日本進口,愛酒人士值得一試☺
————————————————————
#日本海膽拉麵 (HKD198)
✔👅:6.5/10
#手包煎餃 (HKD38)
✔👅:7/10
#日本威士忌梳打