2022-05-07
平時好少行V Walk呢個商場, 但原來都幾多岩我既商店😍高級店至平民化既都有, 都幾多元化👍🏾食飯時間又到, 發覺已經有一排無食日本菜🇯🇵🇯🇵, 呢間漁釧外觀好有日本風情, 而佢地既菜式都幾多樣化所以就選為今晚晚餐喇😄1/ 韓醬八爪魚蟹籽沙律🐙 $88韓式辣醬鋪滿整個沙律, 辣辣地好惹味, 八爪魚片都幾多件, 而且撈得好勻旬入味😋2/ 海膽年糕燒 $78兩小件既海膽年糕燒一送到上枱, 店員就叫我地打完卡就要快的食, 因為年糕會好快凍冇咁好食, 所以我哋打完卡就立即食, 軟糯既年糕加上鮮味十足嘅海膽食落好特別, 感覺令海膽嘅體積增加, 好滿足😊3/ 鰻魚柳川鍋🐟 $98大大件鰻魚, 配上蛋花汁首先講佢嘅蛋花汁充滿醬油味, 如果有飯黎撈就正喇, 鰻魚熱辣辣, 完全feel唔到有骨👍🏾4/ 味噌蠔鍋🦪 $98有成四隻蠔, 粒粒都唔細, 食落鮮甜! 而味噌湯味濃郁, 帶有少少酒香味, 呢個價錢都幾抵食👍🏾5/ 炙燒比目魚邊三文魚子丼🍱 $158份量應真唔少, 比目魚邊燒得岩岩好, 而油脂分部恰好處配上三文魚子撈飯黎食真係一絕👍🏾6/ 極盛四色刺身丼(配日本蛋)🍱 $208海鮮全冇揸流攤, 有
1/ 韓醬八爪魚蟹籽沙律🐙 $88
2/ 海膽年糕燒 $78
3/ 鰻魚柳川鍋🐟 $98
大大件鰻魚, 配上蛋花汁
4/ 味噌蠔鍋🦪 $98
5/ 炙燒比目魚邊三文魚子丼🍱 $158
6/ 極盛四色刺身丼(配日本蛋)🍱 $208
海鮮全冇揸流攤, 有海蝦, 吞拿魚, 帶子, 吞拿魚溶, 全部都好新鮮👍🏾而我第一次食丼落生雞蛋, 原來咁樣成個飯都會滑左好多😋