2024-08-22 3117 views
終於到訪西貢名店⭐️平日去到都唔少人,等咗一陣先有位·<𝑆𝑚𝑜𝑘𝑒𝑑 𝑆𝑎𝑙𝑚𝑜𝑛 𝑜𝑛 Sourdough Rye> ʜᴋᴅ 𝟷𝟸𝟻定價可能貴其他café 10%, 但煙三文魚份量都相對更多🤩色澤亦比見開嘅煙三文魚更紅潤同厚,食落油份雖然唔多不過食落都好有滿足感,後期都少膩🤓 Sourdough rye有烘過亦食得出酸種香😉同creamcheese都非常襯·<𝑀𝑖𝑑𝑑𝑙𝑒 𝐸𝑎𝑠𝑡𝑒𝑟𝑛 𝐿𝑎𝑚𝑏> ʜᴋᴅ 𝟷𝟺𝟶雖然唔食羊但睇落都好正🤪有大大棵椰菜花墊底,試咗一啖羊肉,配sour cream可以減輕膩感😗·<𝑆𝘩𝑎𝑘𝑒𝑟𝑎𝑡𝑜> ʜᴋᴅ 𝟺𝟾好有趣嘅啡☕️凍espresso配烤椰絲,椰絲主要黏喺杯邊,飲落其實椰味唔重🥥反而espresso有啲甜味同偏酸,整體好飲☺️·<𝑀𝑎𝑛𝑔𝑜 𝑆𝑚𝑜𝑜𝑡𝘩𝑖𝑒> ʜᴋᴅ 𝟺𝟾普通芒果smoothie,感覺真又真唔晒🤓·之前仲喺堅尼地城店試過佢哋嘅pulled pork benedict同shakshuka,好食亦係重口味之選😎
終於到訪西貢名店⭐️平日去到都唔少人,等咗一陣先有位

<𝑀𝑖𝑑𝑑𝑙𝑒 𝐸𝑎𝑠𝑡𝑒𝑟𝑛 𝐿𝑎𝑚𝑏> ʜᴋᴅ 𝟷𝟺𝟶

<𝑆𝘩𝑎𝑘𝑒𝑟𝑎𝑡𝑜> ʜᴋᴅ 𝟺𝟾

<𝑀𝑎𝑛𝑔𝑜 𝑆𝑚𝑜𝑜𝑡𝘩𝑖𝑒> ʜᴋᴅ 𝟺𝟾
普通芒果smoothie,感覺真又真唔晒🤓