2017-04-03 370 views
天文台8號如果唔係陪朋友來睇樓,都唔知原來尖沙咀有呢一度食嘢嘅地方,呢個地方食既嘢比較中上,同商業大廈都裝修得幾靚外面,都幾多嘢食揀,我哋想食海鮮,咁我就同個朋友來試左呢一間,第一次食蒸氣火鍋,估唔到咁出色,同平時打邊爐嘅分別就係呢度會有人幫你蒸埋,自己連唔郁手都唔使,可以慳返啲力氣來吹水。南瓜排骨粥底蒸晒所有海鮮,肉類,最後先食,所有精華都落晒個粥底到,金箔松露南非龍蝦仔好抵食$48一大隻,一蒸熟松露嘅香味已經散晒出黎,再配上龍蝦既鮮甜,爽口彈牙,好配合。加上金箔係面頭更加高級。大元貝,大蟶子好大隻元貝,好厚肉,好新鮮,所以加少少蒜蓉落去已經好好味。咸水金古魚呢個餐牌上無的,系侍應介紹的,肉質唔鬆散,咬咬落硬硬地彈牙的,唔醒,食海鮮配返個白酒先

南瓜排骨粥底
蒸晒所有海鮮,肉類,最後先食,所有精華都落晒個粥底到,
大元貝,大蟶子
好大隻元貝,好厚肉,好新鮮,所以加少少蒜蓉落去已經好好味。
大元貝
紐西蘭蟶子皇