2018-01-25
近排節日氣氛好多,好想同太太去食返餐好嘅。因為都好耐都未去過食大餐。因為老婆做完Facial之後喺尖沙咀,所以想搵間有情調嘅有好食嘅西式海鮮大餐。講到海鮮梗係有我最喜歡食嘅生蠔, oyster cove,呢度除咗食好之外仲有好多唔同嘅嘢食,樣樣都非常之好味。😍😍😍講到生蠔,餐廳又有唔同嘅配搭,又可以叫一個海鮮seafood platter .Gigas , lambert,majestic , Claire .....每個款式都係我嘅favourite . . 而且亦都非常新鮮,餐廳生蠔嘅種類都多,適合喜歡生蠔嘅我。😍😘而其他海鮮方面,食落都非常鮮甜,sea urchin 大大板,用匙羹一啖一啖食落口,真係好滿足㗎。😊😊👍🏻👍🏻以下方面有紅蝦,藍蝦。喜歡吃蝦膏嘅一定要食呢個紅蝦,蟹肉鮮甜得來仲要啖啖蝦膏,一食難忘。 藍蝦比普通食開嘅日本甜蝦,更加甜更加爽口大大隻嘅帶子,由北海道運來,鮮甜多汁,不用點任何醬料亦都好好味。French baby blue mussel , clams 😍😍 全部都非常新鮮,而且仲要非常之乾淨,一點沙也沒有。熱食方面,呢個鵝肝pasta,香濃嘅鵝肝,配上香
全部都非常新鮮,而且仲要非常之乾淨,一點沙也沒有。
熱食方面,呢個鵝肝pasta,香濃嘅鵝肝,配上香草調味,飽飽的我們,好像有兩個胃一樣,食極都唔停。
鵝肝多士,呢度好特別並唔會真係用塊麵包你去做多士,會用一個酥皮,脆脆的,令我乾嘅口感更添色彩
龍蝦湯,呢個湯非常之特別,有香濃嘅龍蝦味之外,餐廳自製嘅味道完全係唔在其他餐廳喝到的龍蝦湯,一點苦澀味都冇。正呀。