2022-11-19 852 views
今日入流浮山有地膽帶我哋去搵食,佢建議黎莉一間位於巴士站旁邊嘅酒家,因為佢有好抵食嘅套餐。我哋四個人就嗌咗一個四人套餐,樣樣都新鮮,值得推薦。先嚟豉油王大蝦,份量都幾足,每人都食到三四隻。清蒸海斑仔比我想像中大條,肉質都唔錯,有驚喜。鮑魚一人一隻,可以揀椒鹽或者用陳皮蒸,我哋諗住唔好咁熱氣所以揀咗陳皮蒸,d鮑魚嘅size都算大隻,估唔到呢啲套餐都有嘅好嘅質素。跟住仲可以喺12款小菜入面揀兩款,我哋揀咗脆皮咕嚕肉同埋瑤柱蝦乾雜菜煲。脆皮咕嚕肉其實夜晚真係咁脆皮,不過味道OK嘅。至於個瑤柱蝦乾雜菜煲又整得幾好,啲蝦乾好大隻,個煲嘅份量又係非常足。個餐仲有生果送,每人兩件個餐仲有生果送,每人兩件橙,我哋另外叫咗兩碗白飯,佢冇收加一嘅,不過碟花生同蕎頭就計錢嘅,另外再收茶錢,夾埋每人唔洗$200,性價比極高。
先嚟豉油王大蝦,份量都幾足,每人都食到三四隻。
清蒸海斑仔比我想像中大條,肉質都唔錯,有驚喜。

脆皮咕嚕肉其實夜晚真係咁脆皮,不過味道OK嘅。

$195.5