2017-03-12 1340 views
今日同班舊同事食飯聚舊。有人提議來呢間食,話啲海鮮好正喎。好喇我地一行七人係嗌左個任食餐既,咁即係丸呀肉呀野飲酒呀個啲任食任飲,但就唔包海鮮既。咁於是乎我地另外再嗌左啲海鮮食。一去到就見到啲蒸氣石爐就俾啲斗笠形狀既野笠住。要開茶位既(強制性)呢個響螺湯,無乜特別乳鴿食到一半先記得影,味道都係好普通海鮮吧,全部都係新鮮海鮮來架!但你唔好以為任食個餐係可以任意過來攞海鮮食呀!記住係唔包架!呢啲係你點左啲海鮮之後,啲工作人員過來幫你撈既。蒸蒜茸帶子,好味!蒸龍蝦!哇新鮮呀正呀!蟶子超!級!甜!連平時麻麻地食蟶子既我都忍唔住食多個。蒸鮑魚,都係咁既味,利申:本人不好飽魚。仲有嗌左隻蟹,ok la.好在佢有好多汁,最後倒落下面煲緊既粥度簡直係好似升左仙咁好味。而呢個就係調味料巴,好多調味料,任由你自己調味而任食個part d野真係渣好多囉,只係嗌左幾粒丸同馬拉糕,水準真係好差下。唔怪得之我見差唔多全部人都係食海鮮。
今日同班舊同事食飯聚舊。有人提議來呢間食,話啲海鮮好正喎。
呢個響螺湯,無乜特別
乳鴿食到一半先記得影,味道都係好普通
蒸蒜茸帶子,好味!
蒸龍蝦!哇新鮮呀正呀!
蟶子超!級!甜!連平時麻麻地食蟶子既我都忍唔住食多個。
蒸鮑魚,都係咁既味,利申:本人不好飽魚。
而呢個就係調味料巴,好多調味料,任由你自己調味
2017-03-10
$450 (Dinner)