2017-05-04 2147 views
其實.....食海鮮去過好多地方,三聖都係第一次去食,上openrice睇下,都唔知邊間好,由於一大班人去食海鮮,唔想有咩差錯,所以保險d,都係去酒樓穩陣d好。嘉彩絕對唔係富麗堂皇,感覺有d舊舊地添,哩點其實我唔多介意同理會,反而我最擔心冷氣不足嘅問題亦無發生,佢地冷氣好足夠。拉大隊去買海鮮,多得其中一位係其他餐廳嘅大廚,由佢發辦就啱哂!辛苦哂!其中有兩道海鮮特別要提吓,第一道係蒸果兩條班,查實自己唔多好食魚,細個試過被魚骨卡過喉嚨囉,唔多唔少有D 童年陰影,所以除非好吸引同貴價魚,否則有陰影唔食,蒸哩兩條班,廚房時間掌握得好好,蒸到啱啱好熟,肉質好滑,相信功多藝熟,讚!更加要大讚係清蒸鮑魚,都唔知食過幾多次蒸過哂籠嘅鮑魚,但今次食嘅蒸鮑魚一d都唔靭,大喜!最后埋單連料前后加埋十幾個人每人三百幾,又飽又好味,抵!絕對無黎錯!