2016-10-07 248 views
今晚去九龍城揾食,選擇實在花多眼亂,入呢間因為太耐無打邊爐,又想慢慢坐慢慢食叫左個海鮮拼盆,菜牌寫左佢有魚、蝦、蟹、蠔、花甲、同聖子。而且送埋湯底,計落又幾吸引!點菜後WAITRESS羅左個醬料來,好多選擇!而且有哂LABEL介紹,又整齊,非常好!海鮮拼盆到啦!佢用左一個賣相相當唔錯既盆來,底入面墊左冰,望落幾新鮮第一時間食左聖子先,幾大隻,有三分之二筷子咁長,食落去好鮮甜,好新鮮既感覺,美中不足係入面有少少沙,扣左少少分,但整體黎講都算唔錯。蝦就有四隻,未食之前已覺得佢好新鮮,因為我未食佢之前佢仲係係個盆入面不斷郁。另外蝦都幾大隻,肉係鮮味夾甜既,唔似得有D地方食落就梅果類。蟹都OK,新鮮的三點蟹,夠大隻,但只得一隻,食到到喉唔到肺,但講真,啲蟹膏真係好好味,好鮮好甜。花甲係大花甲,放落去碌完之後都唔係好縮水,仲食到花甲肉,保留到原汁原味。還有不得不提條魚了,店員放左個拼盤係我枱面之後,條魚仲係不停郁,個魚咀仲不斷開合,我心諗唔係新鮮到咁卦,起哂肉家喇喎!魚肉都係好鮮甜,師父片得好薄,碌半分鐘剛剛好。店員仲會幫手將魚骨切件,真係連骨都「輪」埋。這裡食物很新鮮,品質不錯。而且環境幾好,
叫左個海鮮拼盆,菜牌寫左佢有魚、蝦、蟹、蠔、花甲、同聖子。

而且送埋湯底,計落又幾吸引!

點菜後WAITRESS羅左個醬料來,好多選擇!
而且有哂LABEL介紹,又整齊,非常好!

這裡食物很新鮮,品質不錯。而且環境幾好,枱與枱之間有足夠距離,坐得舒服!
2016-10-05
  • 海鮮拼盆