2023-02-10
海鮮火鍋控今晚又有新目標,發掘到新開業嘅火鍋店,位於美食林立嘅通菜街樓上鋪,佔地廣闊,座位闊落舒適,新裝修感覺唔錯👍🏻餐廳主打食海鮮🐠🦀🦞🦐 特設3款精選海鮮火鍋套餐,價錢由每位$238起,包括東瀛刺身併盤和精選生猛海鮮。睇完餐牌已經好期待。我們揀了套餐B (每位$338)的海鮮款色已包括每人半隻波士頓龍蝦🦞😍😍和十款海鮮❗️東瀛刺身拼盤(四款)擺盤好靚,刺身包括三文魚,油甘魚、八爪魚和希靈魚。全部正常新鮮,油甘魚比三文魚更甜美,八爪魚和希靈魚薄切。至尊海鮮套餐B套餐奉送指定湯底,揀了「蕃茄薯仔湯」清清地夠家常唔會蓋過海鮮味道,食到最後俾我哋成功製造左蕃茄海鮮湯~😋👍🏻勁好飲,又唔會過鹹蛋,充滿濃郁嘅海鮮味。海鮮拼盤好有睇頭夠晒份量好吸晴👀波士頓龍蝦~ 好新鮮,肉質結實彈牙,屬於大size,所以每人半邊已經啖啖肉。鮮活鮑魚~ 唔好淥太耐兩三分鐘就OK。口感嫩滑夠鮮味。蟶子王~好鮮甜,同樣最好自己計時,1分鐘就足夠。大元貝~好似食緊帆立貝刺身,入口甜美肉質嫩。另外仲有六款廚師發辦,視乎當日精選貨色😋基圍蝦~新鮮就足夠整咗,好鮮甜。台山桶蠔~超大隻肥美😋淥完都唔會縮水,充滿濃郁蠔味!本灣鮮魷
睇完餐牌已經好期待。
我們揀了套餐B (每位$338)的海鮮款色已包括每人半隻波士頓龍蝦🦞😍😍和十款海鮮❗️ 東瀛 刺身拼盤(四款)
海鮮拼盤好有睇頭夠晒份量好吸晴👀
另外仲有六款廚師發辦,視乎當日精選貨色😋
脂肪分布平均,肉質柔軟入口有油脂香,跟套餐優惠價只加$138 ,絕對抵食而且好高質!
好大隻,肉餡美味配上香菇很出色。
餐廳自家推出多款健康飲品,$10 一樽有交易絕對抵飲👍🏻👍🏻 竹蔗茅根,足料清甜!
紅棗杞子桂圓茶,較為甜嘅一款,可以當作飯後甜品😋
蘋果雪梨蜜棗水,最喜歡蜜棗嘅甜味,配蘋果超滋潤,好解渴,啱晒打邊爐。