2022-07-04
人生第一次食咁正嘅粥底海鮮蒸氣鍋😋😋在天空之氣食風味特別“正”😍😍天室之城‘’醉辣鮮‘’入門口位有得拍車,荃灣西有268M巴士直達,坐西鐵到錦上路可601小巴或的士好方便架😉!為咗食正嘢去邊都願意噢😍😍我地叫咗人氣龍蝦海鮮餐😍😍有好多海鮮食架,而且仲係自己出去捉架😁😁個餐有好多嘢食架,首選泥個精選老火湯Woo勁足料超好飲、溫泉蛋、龍蝦、日本元貝、肉蟹、鮑魚、本地生蠔、蟶子、紅棗杞子蟲草花蒸雞、海中蝦、沙白、花甲、蜆、精選時菜、海鮮粥底同精美甜品係咪好多嘢食呢😍😍飲品加15蚊有津路茶👍龍蝦🦞、肉蟹🦀、本地生蠔、鮑魚係自己揀架😍超興奮呀😍😍睇吓😍樣樣都超生猛呀🥰蔬菜同醬料係出面任揀💯嘩!粥底好多料😍上面放上紅棗杞子蟲草花蒸雞🐥第一次咁樣食蒸雞好有風味同蟲草花香雞肉好嫩滑多汁😋,雖然d雞唔喺好多,但係已經好開胃啦😍😍之後就係放我啱啱自己揀嘅🦞龍蝦蒸6分鐘就食得😋自己捉嘅係特別鮮甜架啲肉好彈牙好新鮮,仲有係點咗啲麻辣醬汁好惹味添呀👍🦀肉蟹好大隻呀仲勁多肉果然係肉蟹“鮮”💯生蠔好Juicy,鮑魚好彈yummy😋😋蟶子好大隻又新鮮食落仲好鮮甜添💯沙白、花甲同蜆咁食法完全冇沙超甜超厚肉用料超班👍日
蟶子好大隻又新鮮食落仲好鮮甜添💯
沙白、花甲同蜆咁食法完全冇沙超甜超厚肉用料超班👍
日本元貝好多肉好大隻🤩加埋係自助區拿的粉絲同蒜油入去蒸嘩簡直係人間美食呀,再食海中蝦🦐又係好大隻好鮮甜又彈牙“正”
食粥啦嘩個粥底真係不得了呀🥰有芋頭、南瓜、殭絲、豬骨……等再加埋蒸海鮮的精華漏入去d粥到再加兩隻温泉蛋🥚嘩😋每一啖都好温暖滋味,真係直得入泥再添食
仲有每人一碗桂圓紅棗桃膠糖水,清甜滋潤啱哂👍👍
醉辣鮮
地址:元朗錦田高埔村110號天空之城地舖