2018-05-16
今日到兆萬搵食,朋友話有人推介佢去果到食火鍋,可惜 full 左要等位。於是我地就轉陣去咗佢樓下食蒸鍋啦。入面隔局都唔錯,夠光猛又唔會逼。二百零蚊就可以叫龍蝦海鮮蒸鍋同刺身,又抵喎!首先叫湯底,食完蒸鍋仲可以打邊爐,兩種食法。蒸鍋上枱時配料係生的,大約要蒸十分鐘。等食的同時,會提供一個日式小食併盤。等大家可以邊食邊等,好貼心。介紹吓個蒸鍋先,佢都都唔野少架,有龍蝦半隻、元貝、蠔、魷魚、鮑魚、蜆、蟶子同埋龍躉。陣容鼎盛,款款都新鮮好味。呢個時候當然要巡吓有乜飲品啦!都幾多選擇,汽水果汁啤酒乜都有,俾我搵到有hite 喎,飲返幾 round 送吓海鮮都唔錯。刺身有呢張,唔貪心叫幾款有 thumb up 既歎吓先。細細碟都幾精緻,仲有冰底keep 住新鮮D。當中最讚係刺身蝦同埋章紅魚,水準之上。食完蒸鍋仲可以任叫配料打邊爐,即刻叫返碟靚牛烚烚佢喇。雖然話係任食,但係D牛肉的質素都唔錯架。甜品有糯米糍同雪條㨂,試左支紫米雪條,幾特別幾好味,唔知出面有冇得賣呢?任食時間限時兩個鐘,其實都夠曬食蒸鍋+打邊爐+甜品 ,一D都唔會趕,仲夠時間可以吹水啤啤佢,幾好。
入面隔局都唔錯,夠光猛又唔會逼。
呢個時候當然要巡吓有乜飲品啦!