2017-05-20
第一次食蒸氣鍋,期待又興奮!研究完一輪menu都係套餐最抵食~蒸氣鍋開始前先黎個小食,生煎墨魚餅,彈牙香口,配上甜酸醬,係一個唔錯既開胃小食~自選粥底店長向我地推介南瓜排⻣粥,既然係店長推介就試下啦,望落材料都好新鮮,仲有好多唔同種類既穀物,感覺好健康~估唔到蒸氣鍋套餐都有三文魚刺身,香港人實在太愛食三文魚,更意外既係非常新鮮肥美,絕對唔係一般貨色。店員好細心等我地享用完刺身先開始蒸野食,刺身最緊要係趁凍食!海鮮係今餐既重點,只要材料夠新鮮清蒸就已經好好食~美國石蠔成隻手掌咁大,食落塞滿成個口真係超滿足;竹串蝦好新鮮所以肉質超彈牙,蝦頭仲有好多膏;象拔蚌仔大家一致讚好,鮮味非常濃郁,好驚喜,真係唔需要落任何調味,店員再三叮囑象拔蚌蒸大約1分鐘就要上碟,超時既話肉質就會韌,所以大家都嚴陣以待準備好隻碟開餐!另外叫左三隻金箔松露龍蝦,做緊優惠每隻$48, 賣相又金箔又松露感覺好高級,呢個價錢真係幾抵食,呃like都值啦,肉質好彈牙,黑松露味香氣四溢!馬拉糕蒸完熱辣辣即食特別滋味~軟綿綿~甜度岩岩好~食完咁多好野個粥底先係精髓,黃澄澄既顏色非常吸引,食落有晒海鮮同肉類既鮮味,更意外既係仲有黑
馬拉糕蒸完熱辣辣即食特別滋味~軟綿綿~甜度岩岩好~
食完咁多好野個粥底先係精髓,黃澄澄既顏色非常吸引,食落有晒海鮮同肉類既鮮味,更意外既係仲有黑松露味!非常完滿既一餐!