2021-07-16 20 views
記得之前去過胡爐食高檔單點火鍋,原來而家已經變咗做半放題,好似仲好唔使諗一輪要食乜嘢!🤣首先店員會叫我哋揀一款煲底,包括有惹味雞煲、胡爐醉鴨煲同埋黑白胡椒卜卜蜆煲,個人偏好比較鍾意食雞煲,所以就揀咗呢一個。店員一將個雞煲放上枱,見到醬汁好濃稠,一陣香氣,見到雞件嘅份量多得有啲誇張,對於兩個女仔來講實在有點多,而且呢度唔同其他雞煲咁大部份都係骨,而係啖啖肉,眼見好似好多都係雞腿肉添!🤪喺食咗幾件雞件之後,店員就端上兩客非常精緻嘅蠔皇鮑汁佛跳牆,佛跳牆入邊有螺片、花菇、鮑魚同埋娃娃菜,材料非常新鮮,而且唔會好難咬開,食得出用料非常高檔。👏🏻呢個套餐仲包埋時令海鮮拼盤同埋胡爐拼盤,即係肉拼盤,而最後亦都有手工丸餃拼盤。時令海鮮拼盤包括有大大隻而且啖啖肉嘅海蝦、非常肥美嘅廣島蠔,完全冇沙嘅蜆,一啲都唔難咬開而且非常新鮮嘅鮑魚,同埋大大隻嘅蚌😊至於胡爐拼盤就包括有澳洲和牛,牛舌心同埋黑毛豬豚肉,食到呢一度已經飽咗一半,因為雖然唔係任食和牛同黑豚肉,但係分量一啲都唔小,兩個女仔已經食到非常之滿足。😍手工丸餃拼盤就包括有黑松露墨魚丸、手打蝦丸、牛肉芝心丸,鮮蝦雲吞,xo醬帶子九同埋魚皮餃。佢哋嘅丸類

手工丸餃拼盤就包括有黑松露墨魚丸、手打蝦丸、牛肉芝心丸,鮮蝦雲吞,xo醬帶子九同埋魚皮餃。佢哋嘅丸類同水餃都係自家製,所以喺出邊食唔到呢一種味道,推介!😄

我哋加咗每位$38啤酒汽水任飲,款式非常之多,有唔同嘅茶類、啤酒同埋汽水、玉露系列。

既然係半任食邊爐,又點可以唔試吓其他任食配菜呢,我哋最後揀咗超甜粟米、新鮮炸響鈴同魚皮,日本蟹柳同埋個人超級超級推介嘅墨魚鬚同牛柏葉,墨魚鬚超級新鮮而且非常大條,就好似喺出邊食緊脆炸魷魚鬚咁啖啖肉,大家一定要黎試吓,包你一定唔會後悔!😈

估唔到胡爐轉咗做半任食火鍋,啲食材依然咁新鮮同高質,抵讚!👍🏻
  • 海鮮拼盤