2021-09-11
夏日炎炎,行街行到熱自然好想飲冰涼浸浸的特色飲品消下暑,今日經過大埔街市竟然撞見呢間叫November 的特色飲品店,忘記問問點解叫November。飲品提供種類超多,coffee系列、Fruit 系列、chocolate 系列、鮮奶系列、芝士系列等眼花撩亂,樣樣都想試,後來問少女職員推介,話想解口渴,於是介紹左我地下面兩款果茶。1. 消失的熱情果茶$35:夏日岩曬消熱, 飲一啖涼到心底, 茶味亦濃,不是太甜岩曬我,仲有好多一粒粒的椰果,好有口感,再加一大片的冰菠蘿🍍,超滿足。2. 士多啤梨的光環$40:同上面同系列都係果茶,好多士多啤梨肉混混合左椰果,飲完解渴且飽肚,最後光環即冰菠蘿畫上完美句號,冇得頂。