2021-07-02 584 views
其實成日都會經過呢間野, 但可惜每次都覺得門口冇咩特別而冇入去食。今晚係唔想煩唸食咩既情況下,決定入呢間試下啦~ 坐低之後姐姐好貼心地比左杯熱水比我地浸餐具,服務態度又好,餐廳入面睇落乾淨舒服,而且真係估唔到d野食有驚喜tim! 朋友order左個豬軟骨手工麵,揀左寬麵+中辣胡椒湯底,我就要手撕雞涼麵中麻辣,另外叫多個純牛肉手工餡餅。豬軟骨手工涼麵冇影到相,見到d菇係碗野度。試左啖湯,OK既~ 但我平時就唔太好胡椒湯底,但就好足料,多朋友食極都仲有好多麵手撕雞涼麵個麵款我揀左粗麵。但我估唔到粗麵咁有驚喜。麵質係煙韌偏硬,食落又唔會有麵粉味,係我完全中意既口感同味道! 上到黎都大碟,真係又麻又辣,食到個咀痺到呢! 唯一美中不足就係我唔應該叫中辣,因為佢係有麻醬嫁,嗌左中辣就比辣椒醬搶左個味。下次我一定叫番小/唔辣,相信會更加好食! 純牛肉手工餡餅 餅皮好脆,小小地焦皮好吸引! 唔差既,但係可能因為嗌左純牛肉,所以食多幾啖會有少少dry。相信下次嗌洋蔥/ 酸菜會好食好多~ 呢間我一定會再去食嫁,價錢份量抵食又好味,下次一定會嗌得更好食!

豬軟骨手工涼麵

手撕雞涼麵