2016-01-01 511 views
天氣凍緊係想食個熱辣辣既拉麵暖暖胃但唔熟哩頭有d咩餐廳,於是上openrice睇下,見到哩間d食評ok,咁就入去試下lunch time人未坐滿,有2,3張吉枱,但都係要搭枱。一個餐由$3x-7x,有個餐湯或沙律+加洲卷+主菜+飲品咁當日我叫左個餐湯,係蕃茄湯,而哩個蕃茄湯比我既感覺係茄醬溝水。之後黎個加洲卷,冇乜特別既,係同平時元x食果d完全唔同樣姐。飲品我叫左個熱好立克,佢d色好似充滿好立克味咁,但哩杯好立克係完全冇好立克味。平時茶餐廳d好立克都好夠味,完全唔洗加糖,哩道哩杯,我真係想加哂2包糖落去。終於到我期待已久既拉麵!仲要係麵豉湯底(當日其實得地獄同麵豉湯底)。睇個樣都幾好,好似充滿拉麵味,d雞皮亦煮到好脆咁。第一啖試下個湯,只係微暖,可能天氣凍啦。但係個味道,同好立克一樣,麵豉湯冇麵豉味,我第一次食d禁難食既拉麵。仲要碗邊同成隻匙羹都油冧冧,我真係唔知清潔果個係咪就咁用清水洗。埋單時佢有d儲滿幾多個印仔就減$既卡,我拎完之後行出門口,擺返喺佢本menu上面,因為實在太難食,我知我唔會再黎! 賣相係同平時既拉麵、好立克一樣,只不過佢係冇味姐
天氣凍緊係想食個熱辣辣既拉麵暖暖胃

一個餐由$3x-7x,有個餐湯或沙律+加洲卷+主菜+飲品

麵豉湯雞扒拉麵

賣相係同平時既拉麵、好立克一樣,只不過佢係冇味姐
2015-12-29
$65 (Lunch)