2018-07-27 1123 views
炑八既lunch同下午茶抵食就一直都知, 不過夜晚就相對貴好多, 而咁岩聽講呢間係平價韓燒line, 行過見到晚市都沿用lunch餐牌, 最平$48有飯卷/拌飯, 包任添前菜泡菜, 飲品都係加$6,就一試啦。因為只有兩個人, 而最低消費要$180先可以開爐韓燒, 所以今次就隨便食2個飯就算, 要左1個人參雞湯配飯($82), 同牛油果烤肉拌飯($52)。前菜有3款, 泡菜無酸味, 魚蛋帶少辣, 芽菜偏淡, 不過個人鐘意食韓式前菜, 所以都refill左一次等左15-20分鐘人參雞就上枱, 睇個色水已經覺得唔對路, 湯底飲落似清雞湯, 非常健康因為好淡, 完全無人參味, 原隻春雞入面有少許燸米同紅棗, 不過成煲都係無味既,好失望。另外拌飯就相對好樣, 味道都唔錯, 有麻油既香, 上面既配菜都幾多, 唯一不足係牛油果唔夠熟, 唔夠香, 不過相比人參雞, 呢個份量多得黎又好味。雖然人參雞真係做得好差, 不過拌飯幫佢拉番少少分數, 而似乎燒肉價位都唔高, 下次會試燒肉同拌飯就算

人參雞

牛油果烤肉拌飯