2024-10-15 231 views
細細个就習慣同屋企 weekend得閒就入深井食燒鹅~間間都試過~不過我地去為於深康路的陳記最多!因為地方大,有空調~D坐位比較舒服,個洗手間比其他店乾淨好多~坐輪椅都方便~仲有二間 vip房添,同埋有自己的停車場~咁方便又老子號~所以屋企人就多數食呢間!不過佢地個門面係個燒味部,係外面見不到個餐廳的~要係地下商場入去~看箭嘴行~才到酒家!所以,好多人以為得燒鵝外買~其實入面有超多廣東小菜~海鮮~四川麻辣雞煲~水煮魚等!入來就一定吃燒鵝~半隻!個味道好食~慢慢吃~你會發現佢地用左好多靚香料去醃隻鵝~不過~佢個酸梅酱仲好食~有梅肉~有五柳~有辣椒絲等~不係普通貨式!跟住就点左例牌半肥瘦义燒同埋我最鐘意的咕嚕肉!估不到咁好食!個义燒幾好食~咕嚕肉上次食 okla, 今次食就靚左好多~可能不同師父做~個味係有層次的~佢地應駭不係用普通甜酸汁~應加在D野係酸甜中~所以一向愛吃咕嚕肉的我~清哂成碟!

半隻燒鵝
2024-10-05
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
半隻燒鵝
  • 咕嚕肉