2024-09-03 301 views
【木屋燒烤】係一間深圳連鎖串燒店,在中國大陸已經有超過三百幾間分店主打平價串燒,近期嚟到香港開分店已經成日見到大排長龍, 今次我哋特登避開人潮過咗中午飯時段先去食,唔想排隊的話都可以好似我哋咁試下。🥰❤️金牌羔羊肉串肉質鮮嫩多汁,配上特製醃料 好有風味,羊串烤到恰到好處,外層微焦內裡軟嫩,食到停吾到口🧡烤雞脆骨炸得金黃酥脆,肉質滑嫩多汁,軟骨爽脆💛烤土豆片 土豆片切薄且烤至酥脆,外層帶著少少焦香,入口即化,配啤酒一流💚燒生蠔新鮮肥美生蠔,經過店家獨特的烹飪方,保留左蠔肉鮮甜香味,加埋蒜蓉辣椒食,口感細膩而好有彈性💙香辣毛豆 香辣夠勁,爽脆可口,係好好嘅開胃菜除此之外,仲提供精釀啤酒同特調飲品,值得一試。💜鮮釀大麥皮爾森麥香濃郁,口感細緻醇厚,泡沫綿密🖤蜜蘭鴨屎香檸檬茶茶香同埋檸檬香氣交錯,清新爽口,微微甜味啱啱好,仲可以解辣

❤️金牌羔羊肉串

🧡烤雞脆骨
炸得金黃酥脆,肉質滑嫩多汁,軟骨爽脆

💛烤土豆片

💚燒生蠔

💙香辣毛豆
 香辣夠勁,爽脆可口,係好好嘅開胃菜

除此之外,仲提供精釀啤酒同特調飲品,值得一試。

💜鮮釀大麥皮爾森
麥香濃郁,口感細緻醇厚,泡沫綿密

🖤蜜蘭鴨屎香檸檬茶
茶香同埋檸檬香氣交錯,清新爽口,微微甜味啱啱好,仲可以解辣