深水埗真係有好多平民特色小店🙏🏻🥺呢間位於汝州街嘅泰越餐廳唔單止有好多正宗嘅越南泰國菜式,而且價錢都係勁親民🙌🏻🤩其中主食+$20就飲到正宗嘅越南滴漏咖啡✨☕️仲有其他地方好少有嘅$28一件斑蘭味巴斯克…仲要唔收加一,價錢超貼地😭😱‼️🌟泰式生蝦 $68一碟都有10隻蝦🦐肉質鮮甜彈牙,點埋泰式酸辣汁好開胃!🌟小食拼盤 $88拼盤有齊越南特色春卷、燒香茅辣椒雞翼、泰式蝦餅同扎肉🙆🏻‍♀️越南春卷脆卜卜,雞翼大大隻好酥脆添✨🌟特色芒果鮮蝦米紙卷🥭 $68呢道菜係我覺得最有驚喜😎外皮好煙韌,一咬落去同時間食到芒果嘅清甜同蝦肉嘅鮮味,再配埋蘿蔔絲同粉絲,口感好豐富😆🌟青咖喱牛腩 配 金磚蒜蓉包 $88青咖喱味道好濃郁同creamy,而且唔會好辣,啱哂食唔到辣嘅朋友👫牛腩都有5-6件,肉質算腍身,另外會送兩件蒜蓉包,牛油味好香,吸盡咖喱汁夠哂惹味😝🌟泰皇燒雞🐓 (半隻) $108呢道就有少少失望😳半隻燒雞份量都好多,兩個人都未必食得哂🤣不過肉質就比想像中乾🥹火侯有待改善🙏🏻🌟泰式腩肉炒芥蘭 $78炒芥蘭夠哂鑊氣!而且醬汁調味得啱啱好,夠鹹香得嚟唔會好油膩,仲有大大件腩肉添~🌟斑蘭巴斯克芝士蛋糕 $28

🌟泰式生蝦 $68
一碟都有10隻蝦🦐肉質鮮甜彈牙,點埋泰式酸辣汁好開胃!

🌟小食拼盤 $88

🌟特色芒果鮮蝦米紙卷🥭 $68

🌟青咖喱牛腩 配 金磚蒜蓉包 $88

🌟泰皇燒雞🐓 (半隻) $108

🌟泰式腩肉炒芥蘭 $78

🌟斑蘭巴斯克芝士蛋糕 $28
$28嘅巴斯克芝士蛋糕真係唔知要去邊度搵😭🙌🏻仲要係斑蘭味!又意外地質感軟滑,而且斑蘭味好香,上面淋埋椰漿成件事都真係泰好味✨

🌟越南滴漏咖啡☕️ +$20
$20就飲到正宗越南滴漏咖啡🥹‼️上枱嘅時候咖啡係用好精緻嘅杯滴漏緊,之後再倒落冰杯~最底仲加咗煉奶,飲落炭燒香味好重,口感滑身又唔太甜,都真係幾好飲☺️朋友話同佢喺越南飲嘅係一樣味㗎!

🌟斑蘭椰汁冰 +$28
呢杯椰香味好濃郁~每啖都有斑蘭香味👍🏻

門口雪櫃仲有好多特色泰國甜品,好似椰汁西米糕同埋芒果糯米飯😋經過可以買返屋企食🤣