2024-08-16
.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【深水埗平民西餐|巨人T-Bone震撼味蕾👅】🐨巨人T-骨牛扒18oz. $148推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐唔係講笑真係巨型牛扒😨上枱嗰下好震撼,牛扒大過我手掌,目測厚度至少3cm!!! 小編叫咗五成熟,廚師煮得啱啱好~最緊要係保持到肉汁,又唔會滿滿血水咁,仲要咁平,推薦大家一齊食!!!熟悉T骨牛扒嘅朋友應該知道,左右兩邊就係平時西冷同牛柳肉... 食得出左邊啲牛肉比較柔軟清淡,右邊就相對有趙口,肉味濃郁啲啲~兩邊交叉食,直程係一次過滿足兩個願望😋.🐨泰式青咖喱雞肉薄餅 $108推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐呢款薄餅除咗有青咖喱雞肉之外,仲有青紅椒同茄子~ 餅底焗得好脆,雞肉亦有預先醃過鹹鹹地,仲保持到嫩滑...唔係好食到青咖喱味,但係有青紅椒嘅爽口、茄子平衡返濕潤感,整體嚟講薄餅味道中上,而且特別有新鮮感🙂↕️.🐨荔枝沙冰 $42推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️沙冰打得好綿密,唔會食到一粒粒碎冰~荔枝味都好出,少少甘甜,清涼解暑🔥.🐨是日餐湯 推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐餐湯煮得好濃稠,而且好足料,入面亦都有好多蔬菜,飲到香濃嘅黑松露味... 開胃又健康~.⌫見到店面仲有
#HTB美食推介
🐨荔枝沙冰 $42
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🐨是日餐湯
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐
⌫見到店面仲有多款蛋糕,甜品控都可過嚟試試,話番俾小編知好唔好食😚
——☼——☼——☼——☼——☼——
1968 Bistro @1968_bistro
📍地址:深水埗汝州街200號地舖
🐨推薦度:😋😋😋😋😋/5
🪸環境:👾👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB深水埗 #HTB西式
#深水埗美食 #深水埗 #西式 #鋸扒 #T骨 #西冷 #牛柳 #薄餅 #荔枝沙冰 #美食推介