2020-11-23 2032 views
深水埗舊嘢多就係人都知啦,但係今日入到嚟依度 石硤尾邨知嘅人就未必好多啦。去到熟食中心平台早上開嘅餐廳就唔多呀,美景小廚嘅其中一間呢仍然供應舊式飲茶嘅餐廳,舊還舊啦其實都係出去攞呀點心嘅感覺啫。咁佢嚿係真係舊呀,唔係新派嗰種懷舊,所以呢佢嗰個點心種類都唔係太多,街坊食淨啲咩你有咩食嗰種。 亦都係好隨意嘅例如今日食咗個組合呢就係佢隨意執埋淨咗嗰啲包點。講返味道咁其實就不過不失咁啦,唔會特別令人亮眼嘅款式,咁圖中三樣要揀呢比較好食就係雞扎啦,鳳爪一個皮太林,叉燒包就都係嗰個味。價錢方面又未去到好實惠,不過免茶錢,所以真真正正街坊一盅兩件嘅價錢仍然算合理嘅,如果想叫到成枱餸嗰種呢我會寧願去啲連鎖大酒樓。