2021-11-20
而家深水埗一帶有好多文青咖啡店lu不過好多人都好似唔使返工返學咁😂平日都好多人👀 而且一坐坐幾個鐘。。當我周圍搵有冇啲好食嘅又可以外賣去西九Hea下可能仲好😆雖然個位置唔算太方便,不過見到好多好評🤟🏻所以都去試吓去到都大概4點幾~~好彩都趕得切(因為小店大概5:30左右就收工😃)不過去到佢嘅熱食意粉已經賣晒lu 但係見到有我最鍾意食嘅bagel😋仲有手工芋泥西多士😃即刻鎖定目標小店不大五臟俱全,做外賣個選擇其實都好足夠~不過見佢哋(應該都好似我同Pp咁😆)係一對夫妻經營丫 所有嘢都係即叫即整😌講返嘢食😂個煙三文魚莎莎蕃茄貝果漢堡一見到其實我係驚喜咗 😍本身我唔係好肚餓但係見到熱辣辣同好豐富嘅用料我其實好想即刻咬一啖😂 揭開望一望,完全唔係得一啲手絲碎晒嘅煙三文魚而且一啲腥都冇😍(好多時啲唔係太靚嘅三文魚都會有啲微腥)加埋蕃茄粒同埋青瓜絲,而且醬汁唔會過多,個包唔會濕晒,仲係好香脆而且唔係空氣麵包,食到有bagel嘅包香😇 我覺得食得好開心嘅芋泥西多士又係好啱我哋口味 如果你個口夠大嘅話😁絕對都可以一啖一口聞到好香,咬落外脆內軟,而且西多士嘅面頭落咗少少糖霜,由於芋泥都係佢哋自己自家製唔
不過好多人都好似唔使返工返學咁😂
平日都好多人👀 而且一坐坐幾個鐘。。
當我周圍搵有冇啲好食嘅又可以外賣去西九Hea下可能仲好😆
雖然個位置唔算太方便,不過見到好多好評🤟🏻
所以都去試吓
去到都大概4點幾~~好彩都趕得切
(因為小店大概5:30左右就收工😃)
不過去到佢嘅熱食意粉已經賣晒lu
但係見到有我最鍾意食嘅bagel😋
仲有手工芋泥西多士😃即刻鎖定目標
小店不大五臟俱全,做外賣個選擇其實都好足夠~
不過見佢哋(應該都好似我同Pp咁😆)
係一對夫妻經營丫 所有嘢都係即叫即整😌
煙三文魚蕃茄莎莎貝果漢堡
芋泥西多士又係好啱我哋口味
手工芋泥西多士
如果你個口夠大嘅話😁絕對都可以一啖一口
唔會過甜 而且芋泥都打得好滑
西多士配咗一個煉奶
如果鍾意食甜嘅加啲煉奶香甜口感更豐富😋
配埋舒服我香濃咖啡 (我哋叫咗岩鹽焦糖咖啡同Dirty)成個套餐係驚喜嘅,
而且我哋覺得男店主有啲似「格仔導演」😂😂😂
- 深水埗Mike導 😂
一對好溫馨嘅夫婦,有機會下次再深水埗我一定再嚟買外賣丫😇