煲仔飯要有靚飯焦,同意請舉手🙋🏻‍♀️!最近去深水埗睇布料,發現有間乾淨企理嘅煲仔飯,一於試試!個裝修有啲東北風,掛咗辣椒串、粟米串等裝置,一個個雅座都好有特色。⭐嗌咗兩款煲仔飯,飯粒分明又乾身,撈乜都好食😆!兩個煲底&煲邊都有香脆飯焦😋,陣陣焦香 + 脆脆口感,為煲仔飯口感&味道都加添層次~~🧡 炸菜田雞煲仔飯,田雞肉嫩滑多肉,冇腥味,炸菜夠咸又爽脆,撈埋一齊食加啲煲仔飯醬油,味道豐富😋。🩶 鹹魚肉餅煲仔飯,肉餅夠大塊,半肥瘦肉餅,肉質有彈性,鹹魚夠鹹香,撈埋肉餅味道就啱啱好。如果鍾意偏鹹,可能會覺得舊鹹魚唔夠大😆。💚 涼拌拍青瓜,欣賞佢真係拍青瓜🥒而非切青瓜。口水汁辣中有酸,好惹味又開胃,啱晒中和食晒整煲煲仔飯嘅飽濟感。

煲仔飯要有靚飯焦,同意請舉手🙋🏻‍♀️!

最近去深水埗睇布料,發現有間乾淨企理嘅煲仔飯,一於試試!