2018-06-24
泰基金係深水埗小巷中既泰式美食, 餐廳提供食物種類非常之多, 地方比較細, 有好多街坊幫襯 !泰式明爐烏頭 $128 上碟嗰下好震撼, 因為條烏頭真係好大條! 下面用酒精膏Heat住, 慢慢食都可以Keep住熱辣辣! 明爐烏頭肉質嫩滑, 魚湯夠酸夠辣夠鮮之餘, 又唔會搶去烏頭嘅魚味, 令人食指大動!配搭蒜頭、香茅、南薑、辣椒、秀珍菇及豬肉碎等材料煮成的酸辣魚湯, 湯底香濃惹味, 淨飲都覺得好正! 而且餐廳好細心, 將一碗酸辣魚湯比定我地先, 可以自己加湯!泰式沙嗲串燒 $88串燒可以自由配搭豬牛雞, 我地揀左各兩串, 豬牛雞都燒得岩岩好, 好鮮嫩, 而且好入味, 配埋沙嗲醬真係冇得頂!泰式豬頸肉炒通菜 $58通菜非常新鮮, 十分爽口! 份量好多, 大大碟!用蒜頭去炒通菜, 再加上炸蒜, 真係惹味十足! 豬頸肉都煮得爽口彈牙! 好味道! 泰象啤 $25龍眼冰 $25
泰式明爐烏頭 $128
泰式沙嗲串燒 $88
泰式豬頸肉炒通菜 $58
通菜非常新鮮, 十分爽口! 份量好多, 大大碟!
泰象啤 $25
龍眼冰 $25