2021-08-12
ˊᵕˋ上網見到好多人推介呢間坐落係鴨廟街鬧市之中嘅小清新cafe(*''∀''*)雖然最近唔係特別想食cafe 不過有時間所以就特登去左(ˊᵕˋ;)鋪面空間超級闊落寬敞~下午5:00去又冇乜人可以同朋友靜靜地傾下計 ૮ • ·̫ • ა食物方面都有超多嘢揀~ 意粉興食窩夫甜品🤍📍煎蛋炸雞窩夫 ($95)最近食得太多甜野所以嗌返個咸野食下~點知有驚喜ᐡඉ́ ̫ ඉ̀ᐡ 糖醬窩夫同炸雞個味道好來,咸甜咸甜嘅滋味係會食上癮架des!!!炸雞外脆內軟,雞肉質地鮮嫩,窩夫鬆軟又唔滯,配埋煎蛋真係好好食!不過塊煙肉就有啲乾身~本身以為成個窩夫會好heavy,過配埋啲蔬菜感覺上又OK~同朋友share我地食曬成個hehe📍辣茄汁煙豬面肉貓耳朵粉 ($95)未食過貓耳朵粉~所以嗌左呢個試吓( ⋅֊⋅ ).ᐟ.ᐟ 醬汁做得非常之濃味,食一兩啖覺得唔辣~不過會越食越辣,又好滋味咁^^ 如果再嚟想試吓佢地嘅慢煮肉同多士𓂃𓈒໒꒱𓏸📍義大利芝士蛋糕因為我好鍾意陣酒味,個tiramisu creamy得黎仲要有啖啖酒味,不過就真係兩三啖食曬哈哈哈,如果平啲就好啦~
📍煎蛋炸雞窩夫 ($95)
📍辣茄汁煙豬面肉貓耳朵粉 ($95)
📍義大利芝士蛋糕