2023-03-15
去親淺水灣岸灘嗰邊都會留意到呢間Fratelli~坐喺餐廳望住熱鬧嘅海灘飲酒嘆美食,夠晒chill🌊👨🏻🍳餐廳大廚來自意大利北部,食物都帶住意北家庭風味~尤其是其肉醬秘方係自祖母傳下來👵🏻牛肉醬混合具脂肪嘅豬肉腸碎來吊出肉香;肉汁以牛仔肉、意大利小番茄、洋蔥、甘筍及西芹熬足5小時,帶陣陣蔬果微甜,溫和不濃烈,好正‼️一行二人都要食得豐富!Sides: 🍟 Truffle Fries 💲80 份量多,即炸熱辣辣好香,陣陣薯條香加試上松露香撲鼻,令人垂涎。薯條幼而長身,入口香脆不油膩,再蘸茄醬令人食唔停口~Salad: 🥑 Avocado Salad 💲120 沙律菜加上有成個去核牛油果,清新又健康~Main: 🐔Roasted Chicken 💲310雞大隻,雞皮烤得香口微脆,撕開雞肉有肉汁,肉亦嫩滑入味,有驚喜~伴碟仲有薯條配茄汁、蔬菜同烤蒜頭🧄Pasta: 🍝Lasagna 💲160既然肉醬係祖傳咁吸引,當然要試吓~我就揀咗層層疊咁嘅千層肉醬麵😋份量毫不吝嗇,即焗熱烘烘,入口啖啖美味肉醬,千層軟稔適中,勁好味~Drinks:🥤Strawberry milkshake 💲70唔會太甜
坐喺餐廳望住熱鬧嘅海灘飲酒嘆美食,夠晒chill🌊
一行二人都要食得豐富!
Sides:
🍟 Truffle Fries 💲80
Salad:
🥑 Avocado Salad 💲120
沙律菜加上有成個去核牛油果,清新又健康~
Main:
🐔Roasted Chicken 💲310
Pasta:
🍝Lasagna 💲160
既然肉醬係祖傳咁吸引,當然要試吓~
我就揀咗層層疊咁嘅千層肉醬麵😋
Drinks:
🥤Strawberry milkshake 💲70
唔會太甜,香滑可口~
🍹Watermelon Mojito 💲70
Mojito飲得多,加西瓜汁就真係第一次,味道好夾又清甜,好中意~