2023-11-18
係時代廣場睇完戲,同朋友一起行登龍街揾嘢食,最後選擇左依家朋友以前食過話唔錯既中式麵館。我選擇左藥膳湯麵既成年人不作選擇版,即係豬牛雞都有既款式。一上菜碗麵係熱到滾的,因類似砂鍋既碗係熱到透,即使過左好耐湯底依然非常熱,係值得稱讚既地方。說回湯底,淡淡的藥膳味,略嫌太輕盈了,不算太突出,而且藥膳湯底加了罐頭粟米粒既感覺有點不太搭,麵款我選了刀削麵,麵質合格,豬牛雞配料亦不過不失。額外點了的藥膳糖心蛋蛋黃太熟,没有糖心效果。白灼時蔬選了小唐菜,就係簡單白灼後淋上豉油,反而酥炸小雲吞其實幾好食,但就真係好小好細粒。飲品選了凍豆漿,相信真係自製的,但泡沫真係太多,入喉感覺非常不好,近1/4以上都係豆漿既泡嚟。同行朋友選了新出的芫茜刀削麵配口水雞,我無試所以只係分享圖片就算了整體就係無太大驚喜,回頭意慾不大。
整體就係無太大驚喜,回頭意慾不大。