2015-10-27 753 views
觀塘上班既你,Lunch 來來去去都係個幾樣選擇,飲茶、快餐、粉、麵、飯又或者M 記,咁鬼重口味,真係食多幾餐身材都走晒樣。觀塘既OL想減肥除左自己帶 Lunchbox,依家就多左一個選擇 ─ 就係新開業位於東廣場既 "Beauty and Juice"。講真$68 可以有蔬果汁 + 沙律 +三文治既Combo 唔算貴,難得店主又係青年人,經常晨咁早去搵新鮮材料,努力去轉研唔同既口味,有心有力推介自創既蔬果汁,呢種自家辛苦經營既小店,絕對係值得去支持下既。雖然我唔係大客仔,但每星期都買一次,食一日健康午餐,俾腸胃休息下,哈哈,幅圖仲有我剛剛飲完蔬果汁既"戰績"。(喝完的玻璃瓶可以留低自用喔! 但我會將它們洗乾淨,再退還給店主,雖不會有任何退瓶費或節扣,但這樣比較環保,讓玻璃瓶可以繼續循環再用)沙律比例及份量對我而言很足夠亦很飽肚,有蕃茄菜及我最喜愛的鷹咀豆 + 藜麥,店主調配的味道及口感也不俗,藜麥及豆不會無味或者太硬。反而Combo 的三文治要改良一下,第一次食有麵包皮,之後再食幾次雖然切走了麵包皮,但麵包仍然很硬,醬料又太稀,跟碎蛋白好像不太搭配,相比起沙律,三文治的確失色好多,希

,店主調配的味道及口感也不俗,藜麥及豆不會無味或者太硬。
反而Combo 的三文治要改良一下,第一次食有麵包皮,之後再食幾次雖然切走了麵包皮,但麵包仍然很硬,醬料又太稀,跟碎蛋白好像不太搭配,相比起沙律,三文治的確失色好多,希望店主繼續努力改良啦

2015-10-27
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$68 (Lunch)