2019-08-12
本身諗住沈日同朋友去ethos chill下,點知有裝修工程,所以我地行左落去,咁啱見到山道既corner位有間cafe就二話不說沖左入去(因為天氣太熱)。間cafe個design好simple,牆身白色令人有一種好清新既感覺。而且cafe入面都好有空間感,枱與枱之間有一定嘅距離。我先order左杯ice black coffee,味道唔差,不過比一般black coffee苦澀少少。鍾意飲苦啲嘅朋友應會鍾意。嘢食我就order左佢個all day breakfast,主要有sourdough,scramble egg同salmon。好食之餘,野食大大份,而且價格比其他all day平少少。建議order埋avocado搽係sourdough。我另外個friend就叫左daily special spicy bolognese pasta,試左一啖,個味都似平時食開既肉醬意粉,不過再辣少少。我哋食完個main都已經飽,所以冇試到賣相都幾吸引嘅French toast,下次下午茶可以黎試吓。離開嗰時見到山道其實都有幾間Cafe,因為鍾意呢度嘅環境清幽,下次可以逐間explore。