2022-10-04
成日聽身邊朋友話Poke Go有大大碗健康魚生飯食好正,今日小妹黎到深水埗,決定試試佢有幾正入夜既大南街相當黑,晚市用鮮豔色彩既霓虹燈做招牌寧捨搶眼!店內裝潢走夏威夷風情格,感覺清新relaxmenu十分簡而精,主要分為唔同款式既signature bowl ,款款各有名堂;如果想由飯底配料至醬汁都係自選的話,就要同小妹一樣,用由餐廳供應既熒光筆系Build your own bowl 系列圈出自己想要既食材啦勢估唔到餐廳仲有年輕人至愛既cocktail ,仲有啤酒紅酒Tim,愛酒之人必點自選魚生飯材料有如下:BASE 沙律菜Main Protien 三文魚Toppings 枝仁豆、雞蛋絲、蟹籽Dressing 山葵乳酪醬Seasoning 全點(除辣椒碎)首先,飯真係好大碗,約有500ml大既碗,好似平時食日本魚生丼咁,所有食材撈埋一齊,加埋食物香味撲鼻,真係色香俱全;味道方面,值得一提wasabi yougurt 醬好特別前調有乳酪既酸酸甜甜味,後調會留有一陣wasabi 微香辣感,配埋三文魚魚生粒同沙律菜食真係夾檸檬香茅蜜檸檬薑蜜朋友仔同我各自點既熱飲全部都有獨立玻璃茶壺+獨立杯
圈出自己想要既食材啦
自選魚生飯
材料有如下:
BASE 沙律菜
Main Protien 三文魚
Toppings 枝仁豆、雞蛋絲、蟹籽
Dressing 山葵乳酪醬
Seasoning 全點(除辣椒碎)
檸檬香茅蜜
檸檬薑蜜
朋友仔同我各自點既熱飲全部都有獨立玻璃茶壺+獨立杯用具全部都好日系,好精緻,食完生冷野飲杯熱飲,馬上暖入心