2023-06-14 94 views
平時牛腩牛雜麵就食得多,但清湯腩就比較少食,今日試咗呢間係佐敦既清湯腩,舖頭光猛清潔,主食大約50-70蚊,價錢都算貼地👍🏻👍🏻晚飯時間都幾多人清湯牛腩飯平時清湯牛腩粉麵就食得多,今日就試下飯係咩味道,原來又唔錯Wo👍🏻首先個湯好清甜,有牛肉嘅香味同蔬果嘅甜味,牛腩夠淋亦香牛肉味,份量都唔少,有7-8舊牛腩,3舊蘿蔔,清湯配白飯有湯飯嘅感覺牛腩擔擔麵擔擔面湯底有少少花生香味同微微辣,麵嘅軟硬度控制得幾好,牛腩就同清湯腩既差唔多,都係好香牛肉味,份量亦唔少紅油抄手水餃皮好煙韌,餡料夠味,帶點香蔥同辣油,味道更有層次,24蚊有7-8隻水餃真心抵食👍🏻凍檸樂呢度嘅特飲跟餐加$8就有,天氣咁熱梗係飲凍檸樂,仲可以配無糖可樂,啱晒我呢啲咁鍾意食野既人🤣🤣

清湯牛腩飯

牛腩擔擔麵